תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה
image/svg+xml

עקרונות הטיפול במרפאה (המבוססים על שיטת ה-DBT):

  • עם כל מטופלת יתואם החוזה הטיפולי הכולל: מתן מידע, הבהרת תפקידים וכללי הטיפול במרפאה (יפורטו להלן). המטופלת תתחייב- לשנת טיפול אחת לפחות; להפחתת התנהגות אובדנית ובניית חיים בעלי ערך; לשיתוף פעולה בבחינת הנחות יסוד ואמונות בסיסיות ולניסיון לשינוי; לשיתוף פעולה בלימוד מיומנויות; להטמעת פתרונות אפשריים. (המחויבות היא תנאי פורמאלי לטיפול וגם מטרה בפני עצמה).
  • מטרות הטיפול הראשוניות הן:

  1. הפחתת התנהגות אובדנית.

  2. הפחתת התנהגויות המפריעות לטיפול.

  3. הפחתת התנהגויות הפוגמות באיכות החיים.

  4. שיפור כישורים התנהגותיים (ארבעת המיומנויות הנלמדות- קשיבות; אפקטיביות בין אישית; ויסות רגשי; סובלנות למצוקה).

  • למטופלת מובהר כבר בשיחה הראשונה כי הטיפול במרפאת אדווה מושתת על 3 מרכיבים הכרחיים- טיפול פסיכיאטרי, פסיכותרפיה פרטנית וקבוצת לימוד מיומנויות. המעקב הפסיכיאטרי הנו חובה גם אם המטופלת אינה לוקחת תרופות. יובהר כי היעדרות ללא סיבה ראויה משלושה טיפולים רצופים (פסיכולוגיים או פסיכיאטריים) יגררו את הפסקת הטיפול. כך, גם היעדרות של יותר מפגישה אחת בחודש תביא לסיום הטיפול.

  • כניסה לטיפול- כל מטופלת תופנה תחילה לפגישה עם מתאמת הטיפול של המרפאה, אשר תציג את המטופלת בישיבת הצוות, אז יוחלט בנוגע להמשך הטיפול. במידה ותתקבל למרפאה תופנה לטיפול פסיכיאטרי ולפסיכותרפיה פרטנית אצל מטפלים מקרב חברי צוות מרפאת אדווה. כמו כן תשולב המטופלת בקבוצת המיומנויות בהקדם האפשרי (ניתן לצרף חברת קבוצה חדשה רק במעבר ללימוד מיומנות חדשה).

  • אי עמידה בתנאים של כל אחד משלושת מרכיבי הטיפול יגרור סיום טיפול במרפאת אדווה והפנייה למרפאה הכללית של תל השומר או לגורם רלוונטי אחר.

  • האחריות על מעקב אחר נוכחות המטופלת (בכל הטיפולים) היא על המטפל/ת הפרטני/ת. במידה ויש צורך הדבר יופנה למתאמת הטיפול, אשר תזכיר את מועד הטיפול הבא ותזהיר כי היעדרות נוספת תגרור את סיום הטיפול. גם במקרה של אשפוז, על המטפל/ת הפרטני/ת לשמור על קשר עם הגורמים המטפלים ולהתעדכן במצבה של המטופלת.

  • בקשה של מטופלת להחלפת מטפל/ת- ככלל לא ניתן להחליף מטפל/ת לאחר תחילת הטיפול.

  • על פי גישת ה-DBT המטפל צריך להיות זמין למטופל, אולם יש לעשות התאמה לכך לתנאי המרפאה הציבורית. המטפלים יפעילו שיקול דעת בכל מקרה לגופו בנוגע לשאלה האם לתת את מספר הטלפון האישי. יש להשתדל לתת מספר טלפון במרפאה בו ניתן להשאיר ולמשוך הודעות. ככלל המטופלות מונחות לפנות למיון בית החולים במקרה של מצוקה קיצונית.