שאלות ותשובות
מי יכול לקבל טיפול במערכת, למי פונים ואיך מתחילים טיפול?
כל אדם, גם שאינו מטופל במסגרת תכנית שיקום בביה"ח שיבא, יכול לקבל טיפול במערכת לאחר אישור רפואי מתאים. יש לפנות עפ"י פרטי קשר מטה בצירוף הפנייה מרופא מטפל. כל הפנייה נבחנת על בסיס הצורך וההתאמה על ידי מנהל המחלקה מתאים בשיקום, ולאחר מכן מוזמן הפרט לבדיקה וטיפול ראשון בהם נבחנת היכולת והתגובה לטיפול ומוגדרת תכנית טיפול. אם טופלת בעבר ע"י רופא שיקום בשיבא אנא ציין זאת בפנייה.
בכמה מפגשים מדובר?
במפגש הראשון תתבצע פגישת היכרות והערכה ראשונית עם פיזיותרפיסט/ית. במפגש זה ייאסף המידע הרפואי, יבוצעו מבחנים תפקודיים להערכת יכולת הליכה ומדדי שיווי משקל והמטופ יתנסה במערכת המציאות המדומה.
לאחר המפגש הראשון תגובש תוכנית טיפול מותאמת אישית הכוללת 12 אימונים. המשך והאינטנסיביות של הטיפול הם אינדיווידואליים, בהתאם למידת הפגיעה ומטרת הטיפול. תדירות האימון היעילה ביותר היא שני אימונים בשבוע למשך 6 שבועות.
בסיומה של תוכנית האימונים תתבצע הערכה חוזרת של המבחנים התפקודיים שבוצעו בתחילת הסדרה.
זה בתשלום?
הטיפול הוא בפיקוח משרד הבריאות, אולם אינו נכלל במסגרת סל הבריאות ולכן אינו מכוסה על ידי קופות החולים. (יש לפנות לביטוח המשלים).
האם יש סיכון בטיפול?
המטופל נמצא בבקרה צמודה ובלווי רציף של שני אנשי צוות – מנהל מערכת ומטפל. מנהל המערכת מפעיל את מערכת המחשב ושולט על מידת וקצב השינוי ויכול לבקשת המטפל או המטופל לעצור מידית את הטיפול. המטפל עומד בצמוד למטופל כדי לשמור על בטיחות המטופל ולכוון את תנועותיו, יתר על כן, הנבדק/ מטופל רתום במהלך הטיפול לרתמה המאובטחת בכבל לתקרה.
המערכת אינה פולשנית ולרוב ללא תופעות לוואי, עם זאת ייתכנו מקרים של בחילות, בשל חוסר תיאום נתפס לתרחיש. מקרים אלה הם נדירים והופעתם עלולה להתרחש בפעמים הראשונות בלבד.
איך להתכונן?
יש להביא את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. ביגוד: בגדים הנוחים לעבודה (מכנסי ספורט וחולצה
קצרה או גופיה), ללא פסים/סמלים זוהרים/ מחזירי אור על הבגדים והנעליים.