בית חולים שיבא, תל השומר – עיר הבריאות של ישראל / מחלקות / אגף בריאות המוח ומערכת העצבים / המרכז לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה / טיפול תרופתי לחולי טרשת נפוצה / הנחיות תזונה בעת נטילת למטרדה
הנחיות תזונה בעת נטילת למטרדה
למטרדה היא תרופה לטיפול בטרשת נפוצה. כיוון שהיא פוגעת במערכת החיסון בזמן כל מחזור טיפול ובחודש שלאחריו, מומלץ לפעול לפי הנחיות התזונה הבאות:
- לא לאכול מוצרים מן החי שלא בושלו או שבושלו חלקית בלבד, כמו בשר, עוף, דגים (גם מעושנים), ביצים (ביצת עין וביצה רכה), מוס וסושי.
- לא לאכול מוצרי חלב ממקור לא ידוע או כאלו שלא עברו פסטור.
- לא לאכול גבינות בשלות-רכות כמו קממבר, ברי וגבינה כחולה.
- לא לאכול גבינות המושרות במים שעלולים להכיל חיידקים, כמו פטה ובולגרית.
- לא לאכול גלידה אמריקאית.
- לשטוף ביסודיות פירות וירקות במים זורמים. סלט חי מומלץ לאכול סמוך להכנתו. נבטים ניתן לאכול רק מבושלים.
- לא לאכול סלטים קנויים מחשש להימצאות החיידק ליסטריה.
- לא לאכול מוצרי מעדנייה שנמכרים במשקל ובאים במגע עם מזונות אחרים וידי אדם.
- לא לאכול רטבים שמכילים ביצים לא מבושלות, כמו איולי, הולנדז ומיונז ביתי.
- מומלץ להכניס מזון מבושל למקרר בתוך שעתיים מסיום ההכנה ולאכול אותו בתוך יומיים.
- מומלץ לחמם מזון מבושל שנשמר בקירור עד שעולים ממנו אדים.